Over mij

Shiatsu therapeut

Nynke Feenstra

Hoi, ik ben Nynke, vrouw, moeder van twee jongens, optimist en gevoelsmens. Ik geloof in de kracht van het lichaam en dat Shiatsu massage kan helpen bij het zelf herstellend en genezend vermogen. Het draagt bij aan het verminderen van stress, het loslaten van spanning en het luisteren naar de signalen van ons lichaam. 

Shiatsu kun je niet altijd begrijpen dat is vooral voelen en ervaren

TCM Opleiding

Met mijn man, twee zoons en hond woon ik in Andelst, tussen Arnhem en Nijmegen. In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Qing-Bai, een opleiding voor Traditional Chinese Medicine (TCM). Daar heb ik de opleiding tot shiatsu therapeut in 4 jaar afgerond.

De jaren na de TCM opleiding heb ik me op andere gebieden ontwikkeld.  Daarbij had ik naast het massages geven, gewoon een leuke baan. Eerst als tandartsassistente en later als kraamverzorgende.

Start praktijk

Dat was ook de rede dat ik toen geen praktijk  ben gestart, maar ik ben wel blijven masseren. Tijdens het geven van massages voel ik me altijd een soort van mezelf, een verbondenheid die voelt als thuiskomen, het geeft rust, ruimte en licht. Een aantal jaar geleden heb ik een zware knie blessure opgelopen en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in het opzetten van mijn eigen shiatsu massage praktijk. Met de start van MOOD Shiatsu ben ik een nieuwe weg ingeslagen. Het starten van mijn eigen therapie praktijk geeft mij de kans om anderen te laten voelen wat aanraking doet, wat het is om naar je lichaam te mogen luisteren en te mogen ervaren dat goed voor jezelf zorgen belangrijk is.

Ik kwam zelf vervroegd in de overgang, wat een werveling  van emoties gaf in mijn stemming (in het Engels MOOD). Door massage verander je ook je eigen stemming vandaar ook MOOD Shiatsu! 

20230330_091643

Cursus & Nascholing

In september 2022 heb ik met succes de training behandelmethodiek bij Hands on Tao afgerond. Ik vind het belangrijk om regelmatig na- en bijscholingen te volgen om mijn kennis uit te breiden. 

In februari 2023 heb ik de technieken van het cuppen met Bellabaci cups mogen leren. De cups zijn van een siliconen materiaal waardoor het prettiger aanvoelt voor de huid. Cuppen wordt al eeuwen gebruikt binnen de Chinese Geneeswijze, alleen deze cups zijn makkelijker in het gebruik. Als je interesse hebt in een behandeling met de cups kun je dat aangeven. Ook kan het zijn dat ik tijdens een andere behandeling besluit om ze erbij te pakken. Dan laat ik eerst kort even zien hoe het werkt. Met de lichte manier van cuppen is er geen tot nauwelijks verkleuring. Wanneer er echt een diepe behandeling is, kan het wel degelijk een blauwe of rode cup vlek achter laten.

In het komende jaar ga ik op zoek naar nieuwe verdieping, op het moment spreekt holistisch therapeut me erg aan. Heb je nog ideeën laat het me weten. Dan ga ik ook daar eens naar kijken of dat past binnen mijn praktijk en massages.

Denk jij ook wel eens, Wie ben ik, Wat voel ik of Wat wil ik?

Ben je opzoek naar meer richting? Wil je jou zelfvertrouwen ontwikkelen? 

Ik help je meer in je kracht te staan, bewust wording, je energie in beweging zetten, door het geven van een shiatsu- of ontspanningsmassage.

Wat anderen ervaren

Bianca

Wat een fijne ervaring is het elke keer weer om bij Nynke op de stoel of tafel te mogen zitten/liggen. Je voelt je hele lichaam stromen, alle energie banen worden, zoals ik het altijd maar noem weer even op hun plaats gezet, en daarmee ook direct aangezet. Echt een aanrader om te gaan ervaren en genieten. Ik voel me na een behandeling bij Mood shiatsu weer helemaal top. Nynke analyseert voor je de behandeling gaat ontvangen heel goed waar de knelpunten zitten, en of je ergens specifiek last van hebt. Ik ben blij met Nynke als shiatsu therapeut in ons dorp.

Petra

Al jaren heb ik een gevoelige buik. Bij de eerste massage van Nynke voelde ik gelijk dat er beweging in kwam. Het is nu meer in balans, en ik voel mij energieker.

Paulien

Aandacht, voelen door aanraking, met energie als basis is hoe Nynke het omschrijft. En dat is precies hoe ik het ook ervaar. Ik kwam bij Nynke voor spanningsklachten, maar door haar therapie heb ik geleerd om naar mijn lijf te luisteren. Ik voel nu meer balans en sta meer in contact met mijn gevoel. Heel fijn!

Jolanda

Een behandeling bij MOOD Shiatsu is heel prettig en fijn om te ontvangen. Mijn hoofdpijn door spanning is duidelijk verminderd. Nynke heeft het gevoel van masseren echt in de vingers. Ga het dus zeker eens ervaren.

Sandra

Nynke is een bekwame shiatsu therapeut. Past zich aan aan dat wat het lijf van de klant nodig heeft. Een ferme massage is voor mij niet altijd weggelegd, dit weet zij moeiteloos om te zetten in het minimale dat die dag nodig is. Zowel de shiatsu als de ontspanningsmassage gaan (zo nodig) in goed overleg, waardoor je weet waar aan gewerkt wordt. Voor mij een verrijking.

Nicolien

Nynke werkt intuitief waardoor ze precies weet wat er nodig is om je letterlijk beter in je vel te voelen.

Janine

Heerlijke massage gehad van Nynke! Mega ontspannen kwam ik eruit en ze verteld in het begin ook wat ze doet en gaat doen. Zeker een aanrader en kom ook zeker nog een keer terug!

Mariëlle

Nynke is een ontzettend fijn en leuk mens. Ze weet veel en is erg ambitieus in haar vak. De praktijk is splinternieuw en heel rustgevend ingericht, je voelt je er meteen thuis en relaxed. Ik heb al meerdere massages gehad en ze overlegt altijd wat voor behandeling je wilt. Zo heb je alle ruimte om te ontdekken wat bij je past of wat je nodig hebt op die dag. Na de behandeling voel ik me altijd heerlijk ontspannen, je neemt echt een moment voor jezelf. Genieten!